Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Fajitas med biff og krydret tomatsalsa

Fajitas med biff og krydret tomatsalsa

Ingredienser

600 g flank steak, ytrefilet eller indrefilet
2 stk paprika
2 stk rødløk
1 stk hvitløksfedd
spisskummin
paprikapulver
tørket oregano
salt
pepper

Pico de gallo

5 stk modne tomater
2 stk rød chili
0,5 stk rødløk
2 stk hvitløksfedd
0,5 potte frisk koriander
1 stk lime
2 ss god olivenolje
salt
pepper

Tortilla

225 g tipo 00 pizzamel
0,5 ts salt
0,5 ts sukker
60 g meierismør
1 dl vann

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er gourmet-taco på høyt nivå, også kalt flank steak. Saftig kjøtt og heftige smaker på et fat. Enkel oppskrift på rosastekt biff i hjemmelaget tortilla med krydret tomatsalsa og pico de gallo.

  1. Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca. 1 time før du skal bruke det slik at det får romtemperatur. Gni kjøttet inn med god olivenolje og salt og pepper før steking/grilling. Kjøttet trenger ca 5-6 minutter på hver side før det må hvile godt i ca 10 minutter.
  2. Stek grove staver med paprika og løk, med finhakket hvitløk i pannen etter du har brunet kjøttet og krydre med salt, pepper, salt, paprikapulver, oregano og malt spisskummin.
  3. Bland tomatterningene med den finhakkede løken og chilien. Ha alt i en bolle, vend inn revet limeskall og limesaft Topp med olivenolje og koriander, smak til med salt og pepper. Her kan du bruke en ferdigkjøpt tomatsalsa hvis du vil spare tid.
  4. Kna hvetemel, salt, sukker og smør godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.
  5. Kjevle ut emnene til små sirkler, ca 10 cm brede, og stek dem på en forvarmet bakesten på grillen, eller i stekepanne, på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.
  6. Servér fajitas i tortilla med løk, paprika og pico de gallo. Bruk ferdigkjøpte tortillalefser hvis du vil spare tid.

Tips

Visste du at i Mexico er det vanlig å bruke lime på biffen istedet for saus? Det gir en herlig, frisk smak!

Relaterte oppskrifter