Fajitas med biff og krydret tomatsalsa

Dette er gourmet-taco på høyt nivå! Bifftaco med mør biff og heftige smaker på et fat, server gjerne med guacamole og rømme. Dette er en enkel oppskrift på rosastekt biff, hjemmelaget tortilla med krydret tomatsalsa og pico de gallo.
Fajitas med biff og krydret tomatsalsa

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Visste du at i Mexico er det vanlig å bruke lime på biffen istedet for saus? Det gir en herlig, frisk smak!

Slik gjør du

  1. Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca. 1 time før du skal bruke det slik at det får romtemperatur. Gni kjøttet inn med god olivenolje og salt og pepper før steking/grilling. Kjøttet trenger ca 5-6 minutter på hver side før det må hvile godt i ca 10 minutter.
  2. Stek grove staver med paprika og løk, med finhakket hvitløk i pannen etter du har brunet kjøttet og krydre med salt, pepper, salt, paprikapulver, oregano og malt spisskummin.
  3. Bland tomatterningene med den finhakkede løken og chilien. Ha alt i en bolle, vend inn revet limeskall og limesaft Topp med olivenolje og koriander, smak til med salt og pepper. Her kan du bruke en ferdigkjøpt tomatsalsa hvis du vil spare tid.
  4. Kna hvetemel, salt, sukker og smør godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.
  5. Kjevle ut emnene til små sirkler, ca 10 cm brede, og stek dem på en forvarmet bakesten på grillen, eller i stekepanne, på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.
  6. Servér fajitas i tortilla med løk, paprika og pico de gallo. Bruk ferdigkjøpte tortillalefser hvis du vil spare tid.