Skogsgryte

Skogsgryte

Ingredienser

700 g flatbiff av storfe
2 ss margarin
1 stk. løk
2 stk. gulrot
1 stk. persillerot
5 stk. einebær
4 dl vann
200 g frisk sjampinjong
5 ss seterrømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
2 ss solbærsaft
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket timian

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Dette er en gammel slager, en fyldig gryte med mye smak.

  1. Skjær kjøttet i terninger.
  2. Brun kjøttet i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.
  3. Skjær løken i båter. Gulrot og persillerot skjæres i skiver. Ha det i gryten sammen med knust einerbær.
  4. Ha i vann. La det få et oppkok og trekke i ca. 30 minutter.
  5. Stek soppen i en stekepanne og ha det i gryten. Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Hell det over i gryten sammen med soldbærsaft, salt, pepper og timian.
  6. La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter.
  7. Servers med kokte poteter og tyttebær.

Oppskrift fra