Bakt sjokoladekrem med kanel og friske bær

En fløyelsmyk og utrolig enkel sjokoladedessert som smelter alles hjerter. Denne kan du godt lage dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet, så har du mindre å tenke på den dagen den skal serveres.
Bakt sjokoladekrem med kanel og friske bær

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ingredienser
  2. Knekk sjokoladen i biter i en bolle som tåler god varme. Kok opp melk, fløte, sukker og kanel.
  3. Hell den varme melkeblandingen over sjokoladen og visp til sjokoladen er helt smeltet. Avkjøl til romtemperatur.
  4. Tilsett eggeplommer én etter én og visp godt mellom hver eggeplomme.
  5. Hell sjokoladeblandingen i 6 små ildfaste former og sett dem i en langpanne eller stor ildfast form. Hell på kokende vann til halvveis opp på formene. Dekk med folie og bak på 175 grader i ovnen, i 35 minutter.
  6. Når du tar ut formene med sjokoladekrem kan de være litt bløte i midten fremdeles. La dem stå i romtemperatur 30 minutter, så får kremen satt seg.
  7. Pynt og servér med friske bær, sitronmelisse og et dryss melis.