Creme Catalane med smak av sitrus

Creme Catalane med smak av sitrus

Ingredienser

8 dl fløte
2 dl helmelk
150 g sukker
1 stk appelsin
4 stk kanelstang
10 stk eggeplommer

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert som lages av melk, eggeplommer og sukker. Den anses av en del være forløperen til crème brûlée. Denne oppskriften servers dessertem med sitrussalat, mynte og vaniljeis. Denne desserten kan du lage selv, eller du kan kjøpe MENY sin egen.

  1. Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret. Ha i skallet fra appelsinen og kanelstengene. La trekke i 15 minutter.
  2. Pisk sammen eggene i en bolle med resten av sukkeret og sil den varme melkeblandingen over eggene.
  3. Sil blandingene igjen og fordel den i porsjonsformer.
  4. Stek formene i ovnen på 95 grader i ca 1 time, til massen har stivnet. Dette kan ta langer tid. Avkjøl.
  5. Server gjerne creme catalane med en frisk sitrussalat og en god vaniljeis.