Karamellpudding

Oppskrift på hjemmelaget karamellpudding. Karamellpudding er den store favoritten og her viser vi deg hvordan den lages. 1 porsjon er nok til ca 4 personer.
Karamellpudding

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett en langpanne midt i ovnen og fyll med 1/3 vann. Forvarm stekeovnen til 120 grader.
  2. Smelt 80 g sukker til karamell, i en stekepanne på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte, ellers kan det krystallisere seg og danne harde klumper. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til karamellen får en mørkebrun farge. Et godt tips er å ha et par dråper sitronsaft i karamellen, da unngår du at den svir seg så lett. Hell karamellen i en avlang brødform à 1 1/2 liter.
  3. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett både stang og frø i en kjele med melk og fløte. Kok opp, rør om og avkjøl noe.
  4. Pisk eggene lett sammen med resten av sukkeret. Bland dette i fløtemelken.
  5. Fyll røren i formen med sukkeret i. Stek puddingen i 1 ½ -2 timer. Avkjøl før du velter den ut av formen og over på et fat. Pynt gjerne med pisket krem og revet appelsinskall!