Karamellpudding

Karamellpudding

Ingredienser

5 dl melk
2,5 dl kremfløte
4 stk egg
50 g sukker
0,5 stk vaniljestang

Tidsforbruk

Over 60 min

Oppskrift på den klassiske desserten. Karamellpudding er den store favoritten og her viser vi deg hvordan den lages.

  1. Smelt sukkeret i en stekepanne. Rør til det er lysebrunt. Hell det i formen. Del vaniljestangen i to på langs. Skrap ut frøene, tilsett dette i en kjele med melk og fløte, legg også i selve stangen, kok opp, rør om og avkjøl noe.
  2. Pisk eggene lett sammen med sukker. Bland det i fløtemelken. Sett en langpanne midt i ovnen og fyll 1/3 med vann. Forvarm stekeovnen til 120 grader.
  3. Fyll røren i formen med sukkeret i. Stek puddingen i 1 ½ -2 timer. Avkjøl før du velter den ut av formen over på et fat. Pynt gjerne med pisket krem og revet appelsinskall!