Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Panna cotta med bringebær- og pasjonsfruktsaus

Panna cotta med bringebær- og pasjonsfruktsaus

Ingredienser

Panna cotta

4 dl fløte
1 dl melk
90 g sukker
2 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
1 stk lime, kan sløyfes

Bringebærsaus

bringebær
1 sukker/melis

Pasjonsfruktsaus

6 stk pasjonsfrukter
100 g sukker
1 dl vann eller appelsinsaft

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

La alle forsyne seg med det de liker best. Friske og fargerike fristelser! Oppskrift på deilig panna cotta med bringebær- og pasjonsfruktsaus.

  1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå en timinutters tid for å trekke smak. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken. Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur. Tilsett limesaft (hvis ønskelig) og fyll panna cottaen over i fire passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 4–6 timer.
  3. Begynn så med bringebærsaus. Mos bærene og gni dem igjennom en sikt. Smak sausen til med sukker eller melis. Denne enkle sausen passer perfekt til både riskrem og panna cotta. Bland friske bær sammen med sausen til en supergod bærsalat. På samme måte kan du også lage jordbærsaus. Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.
  4. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen før servering.