Kakaolikør

Dette er helt klart likøren for kakaoelskere. Lag den noen dager før den skal serveres eller gis bort i gave. Kakaolikør passer perfekt som vertinnegave når det nærmer seg jul.
Kakaolikør
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Kakaolikør

Tips!

Oppbevar kakaolikøren kaldt, da er den holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.

Slik gjør du

  1. Kok opp melk og sukker, og rør til sukkeret er løst opp. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker i en bolle. Slå forsiktig den kokende varme melken over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt.
  2. Rør ut kakao i litt varmt vann til det er klumpefritt, og hell det i eggeblandingen. Sil blandingen og avkjøl.
  3. Bland i sprit og rør godt. Bruk en trakt og fyll likøren på rengjorte flasker.