Hjemmelaget gløgg

Hjemmelaget gløgg

Ingredienser

1 liter utblandet solbærsaft
6 stk hele kardemommekapsler
1 ts nellikspiker
1 stk kanelstang
3 skiver fersk ingefær
1 stk stjerneanis
1 remse appelsinskall
rosiner
mandler

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Å lage sin egen gløgg krever veldig lite arbeid og gir maks uttelling på smak. Med hele krydder og fersk ingefær får du en aromatisk og varmende drikk til juletiden. Inviter venner og familie på nybakte pepperkaker og en kopp av din egen gløgg. Eller bare nyt en kopp alene som en pause fra julestria.

  1. Det beste er faktisk å lage gløggen flere timer før den skal nytes, og gjerne dagen i forveien. Da får kryddersmakene satt seg ordentlig.
  2. Ha alle ingredienser i en gryte og kok opp. La det stå og trekke minst 30 minutter så smakene får utviklet seg.
  3. Server gløggen rykende varm med hakkede mandler og rosiner i en skål ved siden av, som man kan forsyne seg av å ha i gløggen.