Varm sjokolade

Varm sjokolade

Ingredienser

100 g mørk kokesjokolade
4 dl helmelk
1 ss sukker
0,5 dl kremfløte
0,5 stk vaniljestang

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Fløyelsmyk, mørk sjokolade

  1. Hakk sjokoladen fint og sett den til side.
  2. Varm melk, sukker, og kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen bort fra varmen og la den trekke litt.
  3. Splitt vaniljestangen, og skrap kornene fra vaniljestangen ned i melken.
  4. Tilsett sjokoladen og pisk kraftig med en visp til blandingen er jevnt blandet.
  5. Sett drikkesjokoladen i kjøleskapet til dagen etter. Varm forsiktig opp rett før servering.
  6. Pisk grundig og server i små kopper.
  7. Topp med marshmellows om ønskelig.

Oppskrift fra