Så lett er omelett!

Omelett er en av de raskeste varmrettene du kan lage, men lurer du på hva som passer i omelett? Vel, det er enkelt å mikse sammen ingredienser til en god omelett. Frokostomelett, lunsj, middagsomelett eller kveldsmat, uansett hva du skal ha gir omelett store muligheter til variasjon.

Omelett er løsningen til utålmodige, sultne barn, eller til deg selv etter en lang dag. Omelett er lett å tilberede, går raskt å lage, metter, og det beste er at den kan varieres i det uendelige.

Slik lager du vanlig omelett

Til en naturell omelett trenger du egg og melk, litt salt og pepper. Har du ikke melk kan vann fint brukes. Utover det kan du bruke de råvarene du liker best, eller måtte ha liggende i kjøleskapet.

Hva passer i omelett? 

Det fine med omelett er at med litt kreativitet kan man oppleve nye smaker hver eneste gang! Her er ingredienser som passer godt i omelett:

  • Gulost
  • Skinke
  • Løk
  • Mais
  • Tomat
  • Vårløk
  • Fetaost
  • Purreløk
  • Potetbiter
  • Spinat
  • Paprika
  • Ris
  • Sjampinjong
  • Ruccula 

Serverer du omeletten med brød, ovnsstekte poteter eller en salat får du et fullverdig og riktig godt måltid. 

Slik gjør du:

1. Pisk sammen to egg og to spiseskjeer melk/vann, smak til med salt og pepper. Dette er nok til en porsjonsomelett.

2. Ha smør i en varm panne, og ha i eggeblandingen når smøret har sluttet å bruse og fått en litt nøttebrun farge. 

3. Dra forsiktig eggeblandingen inn mot midten av stekepannen, slik at resten av blandingen fordeler seg i pannen. Dette skal gå raskt.

4. Når blandingen begynner å stivne legger du ønsket fyll på den ene siden av omeletten, bretter den andre siden over, og omeletten er klar til servering!

Tips: Visste du at i ferdigmatdisken hos MENY får du ferdiglaget omelett med ost og skinke?

Enkelere blir det ikke!

Våre beste omelett oppskrifter:

Her finner du oppskrifter på ulike varianter av omelett. Kanskje skal du  ha barnevennlig frokostomelett, middagsomelett med rester, omelett til lunsj med grønnsaker, eller en lekker som kan brukes koldtbordet?

Klassisk frokostomelett med skinke 

En naturell omelett kan fylles med akkurat det du liker best og er godt som en varmrett etter skoletid eller til lunsj. Denne er barnevennlig og om du har rester til overs kan du ha det på brødskiva i matpakka dagen etter.

 Se oppskrift på frokostomelett her

Middagsomelett 

Omelett med stekt ris er en mettende omelett hvor du kan bruke rester fra tidligere i uken. Lag en god middagsomelett med løk, ingefær, ris og det du har igjen av rester av kjøtt og grønnsaker. Enkel og god restemiddag!

Se oppskrift på middagsomelett her

Ovnsbakt aspargesomelett 

 En god aspargesomelett som passer like godt som frokostomelett eller middagsomelett. Denne «åpne» varianten stekes ferdig i ovnen slik at mozzarellaen på toppen får nok overvarme til å smelte ned på aspargesen. Dryss over en håndfull friske basilikumblader og sett pannen på bordet!

Se oppskrift på aspargesomelett her

Lettvint omelett med grønnsaker 

Lag frokostomelett, til matpakken eller en deilig middagsomelett. Du kan enkelt variere innhold når du har oppskrift på naturell omelett. 

Se oppskrift på natuell omelett her.

Slik gjør du