Dampet norsk kveite i klassisk stil

Dampet norsk kveite i klassisk stil

Ingredienser

Kveite

720 g Norsk Kveite delt i 4 stykker beinfri kveitefilet a 180 g
pepper
5 dl saltlake bestående av ½ l vann og 50 g salt

Agurksalat

500 g agurk
0,5 ts salt
1 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
1 ss frisk mynte, finhakket

Dillpoteter

600 g poteter
2,5 stk dillstilker
finhakket dill
2 ss usaltet smør

Sandefjordsmør

1,5 dl fløte
150 g smør i terninger
1 ss sitronsaft
2 ss persille, finhakket
salt
Pepper

Ingefærbakte gulrøtter

400 g gulrøtter i staver
1 stk stjerneanis
2 dl olje
2 ss ingefær, revet
1 stk chili, strimlet
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
0,5 ts nykvernet sort pepper
2 ss sitronsaft

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Kveite er nydelig hvit fisk som er bedre dampet isteden for kokt Her servert med sandefjordsmør, poteter og smaksrike grønnsaker.

  1. Legg kveitefiletene i saltlake i 20 minutter og tørk dem på kjøkkenpapir. Dryss over nykvernet pepper. Fisken er klar for damping på 72 grader i kombidamper i 10 til 15 minutter, eller på rist i en kjele med kokende vann under.
  2. Agurksalat: Skjær agurk i tynne skiver eller lange spaghettistrimler. Bland sukker, salt og eddik og hell dette over agurken. La dette marinere i minimum 1 time. Smak til og ha i frisk mynte.
  3. Ingefærbakte gulrøtter: Ha olje, gulrøtter, chili, ingefær, hvitløk og anis i en kjele, kok opp og la småkoke til gulrøttene er møre, ca 5-10 minutter avhengig av størrelse. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Sandefjordsmør: Kok opp fløte og reduser ned til det halve. Pisk inn kaldt smør, litt om gangen til sausen tykner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha i finhakket persille like før servering.
  5. Dillpoteter: Rens dillen for stilker. Trekk potetene ferdig i saltet vann med dillstilkene. Finhakk dillen. Smelt smøret. Vend de ferdige potetene i smør og dill.

Oppskrift fra