Lakseskiver i folie med grønnsaker og sitron- og dillsmør

Laks bakt i folie med grønnsaker er en sunn og knallgod middag for hele familien. Deilig oppskrift på klassiske lakseskiver i folie med grønnsaker og sitron- og dillsmør
Lakseskiver i folie med grønnsaker og sitron- og dillsmør

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Lakseskiver i folie med grønnsaker og sitron- og dillsmør

Tips!

Ikke la deg skremme av skinn og ben på lakseskiver. Skinnet er lekende lett å ta bort etter tilberedning, og bena er store og enkle å få øye på. Du kan også bruke laksefilet uten skinn og ben.

Slik gjør du

  1. Skjær grønnsakene i tynne skiver eller strimler. Det er viktig at de ikke er for tykke, da blir de ikke ferdigstekte og møre sammen med laksen.
  2. Bland smøret godt med dill, sitronsaft, revet sitronskall, litt salt og pepper.
  3. Riv av fire stykker tykk ovnsfolie, store nok til å kunne pakkes rundt en lakseskive og grønnsaker. Fordel grønnsakene på hvert folieark og plassér en lakseskive på toppen. Strø litt salt på lakseskiven. Fordel deretter sitron- og dillsmøret på lakseskivene og pakk folien godt igjen. Det beste er å la det være litt luft i pakken og krølle sammen folien øverst på pakken.
  4. Bak i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.
  5. Servér med kokte poteter, potetmos eller godt brød.