Nigiri sushi med laks

Nigiri sushi er en liten oval risbolle dekket med en skive sjømat og et lite strøk wasabi. I denne oppskriften bruker du laks, japanernes nye favorittfisk på sushi.
Nigiri sushi med laks
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Nigiri sushi med laks

Tips!

Det er enkelt å lage nigiri sushi selv. Lager du nigiri med laks, kveite og kamskjell får du et fargerikt sushifat som vil imponere – både deg selv og gjestene dine!

Slik gjør du

  1. Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken. Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
  2. Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, deretter skjærer du den i 2-3 millimeter tynne skiver på skrå.
  3. Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene. Ta en porsjon med sushiris, bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang. Form risen til en oval ball. Bitene skal ikke være større enn at de oppskårne fiskeskivene går litt ned på kantene. Legg litt wasabi på risballen og legg så fileten over risballen. Form biter ved å presse langs siden og på toppen slik at risen og fileten fester seg til hverandre.
  4. Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi og ingefær. Tips: ristede sesamfrø smaker ypperlig som topping på laksen.