Sashimi med to sauser

Sashimi med to sauser

Ingredienser

Sashimi med to sauser

400 gr laksefilet

Spicy salsa

1 stk lime
2 stk chili
0,5 stk rødløk
3 stk tomat
0,5 ts chilipulver
olivenolje
1 dl mirin
wasabi
soyasaus

Kremet wasabisaus

2 dl rømme
soyasaus
wasabi
1 dl majones
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vi vil servere sushi i nye varianter? Her får du oppskriften på to spennende sauser til sashimi av laks: Spicy salsa og kremet wasabisaus. Spenstig og godt, også som forrett.

  1. Skjær først et jevnt stykke av laksefileten. Skjær laksen i 2-3 millimeter tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot trevlene i fiskekjøttet.
  2. Press saft og riv skallet av lime. Finhakk chili og rødløk. Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen og senke dem i kokende vann et par minutter. Så har du dem raskt over i iskaldt vann. Deretter drar du skinnet av, deler i båter og tar ut kjernene. Finhakk til slutt tomatbåtene. Bland sammen ingrediensene til salsaen og sett den kjølig i 30 minutter.
  3. Visp rømme, majones og soyasaus. Smak til med wasabi og hvit pepper. Sett sausen kjølig i 30 minutter. Anrett laksesashimi og sauser på et fat.

Oppskrift fra