Stekt laks med agurk- og løksalat

Laks er favorittfisken til mange barn, og på grillen blir den alltid vellykket. For å variere litt, er det også godt med tynne skiver fennikel i agurksalaten.
Stekt laks med agurk- og løksalat

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Stekt laks med agurk- og løksalat

Slik gjør du

  1. Skjær agurken i tynne skiver med en osthøvel og rødløken i ringer. Bland sammen sitronsaft, eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er løst opp. Vend inn agurken og rødløken i laken
  2. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Damp potetene tørre.
  3. Del laksefileten i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper
  4. Grill laksen på direkte varme eller stek den i en stekepanne til den er gyllen på begge sider og er gjennostekt. Laksen skal ha en rosa kjerne i midten. Dette tar ca 3-4 minutter på hver side.
  5. Bland rømmen med dill og smak til med salt og pepper.