Stekt laks med blomkålpuré og ristede mandler

Stekt laks med blomkålpuré og ristede mandler

Ingredienser

Stekt laks med blomkålpuré og ristede mandler

750 g laksefilet
400 g blomkål
75 g skåldede mandelflak
2 stk sjarlottløk
0,5 dl fløte
smør
salt
olivenolje
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En rask og familievennlig fiskerett som kan lages med alle typer fisk. Like god med potetmos.

  1. En rask og familievennlig fiskerett som kan lages med alle typer fisk. Like god med potetmos.
  2. Del laksefileten i fire like biter og gni inn med salt, pepper og 1 ss olivenolje. Rist mandler i en tørr stekepanne.
  3. Del løk og blomkål i buketter og kok i vann i ca. 8-10 min. til blomkålen er mør. Hell av, ha i smør og fløte og mos til puré. Smak til med salt og pepper.
  4. Stek laksen i 1 ss olivenolje til den er gyllen på begge sider, ca. 4 min. og server med blomkålpuré.
  5. God og enkel oppskrift på laks!

Tips

Server gjerne med en sunn grønnkålsalat til.

Relaterte oppskrifter