Taco med laks, spinat, frisk salsa og fetaost

Taco med laks, spinat, frisk salsa og fetaost

Ingredienser

400 g laksefilet
8 stk fullkornstortilla
150 g fetaost
100 g babyspinat
2 stk vårløk
1 stk mango
1 stk kiwi
1 stk avokado
1 stk rød chili
1 stk rødløk, liten
2 ss limesaft
1 ss olivenolje
4 ss frisk koriander
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
0,5 ts hvitløkspulver
0,5 ts chilipulver el chiliflak
1 klype salt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på en deilig laksetaco. Å fylle tortillaen med fisk og sjømat er ikke uvanlig i tacoens hjemland Mexico. Sammen med en salsa av kiwi, mango og avokado, og fetaost på toppen, får du en deilig balanse mellom søtt, salt og syrlig. Litt sunnere er den også!

  1. Ingredienser
  2. Fjern skallet på avokado, mango og kiwi og skjær kjøttet i små terninger. Finhakk rødløk og chili. Hvis du vil ha en sterk salsa tar du med frøene fra chilien. Ha ingrediensene i en bolle og rør inn limejuice, olivenolje og frisk koriander. Smak til med litt salt.
  3. Ha alle krydrene til det hjemmelagete tacokrydderet i en bolle og bland det sammen. Hvis du ønsker en mild taco kan du utelate chiliflak eller chilipulver. Hvis du lager dobbel eller trippel porsjon kan du oppbevare krydderet på et tett glass, så har du lett hjemmelaget tacokrydder for hånden til senere.
  4. Ha 2-3 ts tacokrydder over lakseterningene og stek dem i olivenolje. De er ferdige etter 2-3 minutter. Varm tortillaene etter anvisning på pakken.
  5. Fyll tortillaene med babyspinat, stekt laks, salsa og fetaost. Topp det hele med et dryss vårløk og frisk koriander. Nå har du en litt sunnere, men like smakfull taco!