Rakfisk - tips til servering

Rakfisk - tips til servering
Enten du liker de milde eller de skarpere smakene så har MENY utvalget! Mild, lagret og vellagret.

På bordet i et tradisjonelt rakfisklag 

  • Godt flatbrød, gjerne fra Rørosbakern, og Holmem Crips erteflatbrød hører til. 
  • Lefser, gjerne av mandelpotet.
  • Kokte egg.
  • Mandel- eller ringerikspoteter.
  • Løk i ulike varianter for ulike smaker: Purre, rødløk, vanlig gul løk, gressløk.
  • Rømme, for eksempel Røros-rømme. Bland gjerne rømme og løk sammen.
  • Godt, ekte smør, for eksempel Røros smør.
  • Et stort utvalg av god og passende drikke. Øl og Aquavit er veldig vanlig, men en god eplemost er et godt alkoholfritt alternativ.
  • Noen bruker også kålrabistappe og ertestuing av ringeriks-erter som tilbehør.
  • Rødbeter eller rødbetsalat. Meny har rå rødbeter, så du kan sylte dine egne.
  • I Østerdalen er rakfisk til rømmegrøt en tradisjon.

Ønsker du en vri på rakfisken? Her kommer tips

  • Lag ferdige kanapéer med rakfisk som en snack sammen med apperitif før julebordet. Legg fisk, rømme, løk og rødbete på lefse. Rull sammen og skjær i serveringsstykker. Stikk en tannpirker igjennom for å holde på plass.
  • Prøv friskt sushitilbehør til fisken. Bland litt wasabi i rømmen og servér rakfisken i lefse med wasabirømme, purrestrimler og rødbet.
  • Lag tartarporsjoner av fisken til forrett. Hakk rakfisken og bland sammen med løk og hardkokt egg. Form til små kaker og servér med rømme, flatbrød og rødbeter.
  • Rakfiskwrap: I potet eller tortillalefse med snøfriskost eller annen kremost, løk, salat, hakket hardkokt egg og rødbeter.
  • Rakfiskmousse: Kjør fisken rakst i blender med creme fraiche og purre. Servér moussen på flatbrød eller ertebrødS flak, pyntet med mer purre og hakket hardkokt egg og litt rødbete.

Serveringsforslag Nybegynner

Serveringsforslag dreven

Serveringsforslag erfaren