Pannestekt steinbit med sprøstekt spekeskink og søtpotetmos

Pannestekt steinbit med sprøstekt spekeskink og søtpotetmos

Ingredienser

800 gr steinbitfilet
4 skiver spekeskinke
noen kvaster timian
4 stk store søtpoteter
2 s smør
1 stk fennikel
200 gr grønne bønner
200 gr sukkererter
2 stk vårløk
0,5 stk sitron, saften av
3 ss olivenolje
1 salt og pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Steinbitfiletens faste og smakfulle kjøtt kler utrolig mange ulike smaker. Her er den servert sammen med en sprøstekt spekeskinke, deilig søtpotetmos og en frisk salat med fennikel, grønne bønner og sukkererter.

  1. Skrell søtpotetene og del dem i mindre terninger. Kok dem møre i saltet vann (dette går raskere enn med vanlige poteter). Tilsett smør og mos potetene til en fin mos. Smak til med salt og pepper.
  2. Fosskok de grønne bønnene og sukkerertene i saltet vann i 1-2 minutter. Hell av vannet og avkjøl grønnsakene raskt i iskaldt rennende vann eller isbad. Da beholder de den fine grønne fargen. Skjær fennikel og vårløk i tynne strimler. Bland dem med de grønne bønnene og sukkerertene i en stor bolle. Tilsett olivenolje, sitronsaft og 1 ss finakket frisk timian. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.
  3. Skjær steinbitfileten i porsjonsstykker som du salter og pepre. Stek fiskestykkene på middels varme, i olivenolje sammen med noen timiankvaster. Fisken trenger 2-3 minutter på hver side, alt etter hvor tykke stykkene er.
  4. Riv spekeskinken i litt mindre biter. Stek skivene i tørr panne til de er sprø. Servér steinbiten toppet med sprøstekt spekeskinke, søtpotetmos, salat og ekstra sitronbåter til å skvise over fisken.

Tips

Ønsker du mer grønt ved siden av kan du servere en frisk grønnkålsalat.

Relaterte oppskrifter