Rorburger

Rorburger

Ingredienser

Rorburger

4 stk Lofoten 86% Grov fiskeburger med torsk og sei
aioli
8 skiver foccaciabrød
ruccola
oliven
1 stk paprika
frisk oregano

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Rorburger er en hyllest til rorbua. Rorbu kommer fra ro (“ro fiske”) og bu (“bo”), dvs. den bua i fiskeværet tilreisende fiskere bodde i mens de drev fiske fra robåt. Rorbua kan spores helt tilbake til Kong Øysteins tid (1100-tallet).

  1. Grill burgeren ca. 2 min på hver side samtidig med paprika (del paprikaen i to og fjern frø).
  2. Varm brødene forsiktig. Ha på aioli og ruccola under og grillet paprika, oliven og fersk oregano oppå. Litt olivenolje og salt på paprikaen er godt.

Oppskrift fra

Tips

Fiskekaker med en høy prosentandel fisk, gjør middagen enda litt sunnere!

Relaterte oppskrifter