Sennepssild

Sennepssild

Ingredienser

4 stk spekesildfilet
0,5 stk gul løk

Sennepssaus

100 g ekte majones
4 ss Gyllensten sennep
3 ss hakket fersk dill
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
grovmalt pepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Sennepssild er en av de klassiske silderettene, og her er oppskriften på hvordan du lager sennepssild fra grunnen av.

  1. Vann ut filetene hvis for salte i ca. 30 min. Skjær spekesildfileter i biter og løk i tynne skiver.
  2. Eddik og sukker gis et kjapt oppkok for at sukkeret skal løse seg ordentlig opp. Avkjøl.
  3. Bland majones med sennep, dill og den kalde sukkerlaken. Smak til med pepper, evt. juster med eddik og sukker.
  4. Legg sild og løk lagvis i et glass eller en krukke med sennepssausen i mellom lagene. Hell resten av sennepssausen over og legg på lokk. Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.