Stekt breiflabb i sitrussaus

Stekt breiflabb i sitrussaus

Ingredienser

Fisk

1 kg breiflabbkoteletter
1 ss smør
1 ss olivenolje
salt
peppermix

Saus

300 g klementiner
1,5 dl kraft
1,5 dl kremfløte
2 ss Grand Marnier likør
60 g smør
2 ss klementinskall

Tilbehør

2 stk sjalottløk
1 stk hjertesalat
smør
poteter

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Breiflabb, også kalt marulk, er ofte å finne på menyen hos restauranter. Stekt breiflabb kan serveres med mange gode sauser og passer utmerket når du skal invitere gjester. I denne oppskriften bruker vi breiflabb og sitrus sammen!

  1. Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje. Ca. 1 minutt på hver side, på god varme.
  2. Sett ned varmen og la fisken ettersteke i noen minutter til den er gjennomstekt.
  3. Dryss salt og peppermix over.
  4. Kok klementin og fiskekraft til en mos, og kok deretter blandingen inn til det halve.
  5. Tilsett kremfløte og Grand Marnier, og kok inn til det halve.
  6. Rør inn smør, litt om gangen.
  7. Tilsett revet klemetinskall rett før servering.
  8. Finhakk sjalottløk og surr i smør til den blir myk.
  9. Tilsett blader av hjertesalat og vend den inn så de faller sammen.
  10. Server breiflabb med sitrussaus, salat og kokte poteter.

Oppskrift fra