Stoccafisso med pancetta og sterk saus

Stoccafisso med pancetta og sterk saus

Ingredienser

300 g tørrfisk

Risotto

2 dl risottoris
3 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin
6 ss parmesan
2 stk sjalottløk
1 stk hvitløksfedd
300 g aromasopp
pancetta
2 ss smør

Tomatsaus

600 g tomater
2 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
3 ts paprikapulver
salt
pepper
2 ts chilipulver

Tilbehør

frisk basilikum
sorte oliven
kapers
cherrytomater

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Stoccafisso er det italienske navnet på tørrfisk. Denne retten ble laget av Anders og Erlend i episode 6 av Norges Grillmester 2015.

  1. Fres løk og hvitløk i panne. Ha i risottoris og spe på kyllingkraft og hvitvin mens du rører. Fortsett til risottoen tykner. Mot slutten har du i parmesan, stekt aromasopp og pancetta samt smør og rører fint inn.
  2. Grill skivet pancetta og sopp i en sølvbakk ved siden av.
  3. Mot slutten har du parmesan i risottoen, stekt aromasopp og pancetta, samt smør og rører fint inn.
  4. Pensle stoccafissoen med en nøytral olje på begge sider. Unngå bruk av pepper her, som vil gi den fine, hvite fisken et sotet preg. Grill på høy varme i 3 min på hver side, gjerne med en grillrist, slik at du får et fint grillmønster. Legg denne til side.
  5. Lag et snitt i tomatene og hiv disse noen sekunder i varmt vann. Deretter fjerner du skallet på disse og grovhakker dem. Fres hakket sjalottløk og hvitløk i en stor panne før du tilsetter tomatene. La det putre mens du smaker til.
  6. Legg fisken på toppen av det hele og la det stå under lukket grill i rundt 10 minutter. Noen minutter før slutt toppes det med sorte oliven, kapers, frisk basilikum og noen hele cherrytomater. Server med risotto.