Maki sushi med torsk

Med denne oppskriften lager du maki sushi med en spennende ny vri. I midten legger du torsk, og som tilbehør serverer du en smaksrik chilimajones i stedet for soyasaus.
Maki sushi med torsk
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Maki sushi med torsk

Majones

Slik gjør du

  1. Kok ris etter instruks på pakken. Avkjøl risen. Ha sukker og salt i riseddik, og rør til alt er oppløst. Ha litt av eddikblandingen over den avkjølte risen og vend forsiktig inn. Rør inn litt og litt eddikblanding til risen blir klebrig og ikke for fuktig.
  2. Skjær torsk i like store strimler på langs av fileten, og dryss på litt salt og pepper. Skjær agurk og avokado i strimler.
  3. Legg et stykke plastfolie på bambusmatten. Del noriark i to og legg på plastfolien. Fordel sushiris på to tredeler av arket og snu siden med ris ned mot plastfolien. Legg torsk, agurk og avokado litt inn på tangen. Stryk litt wasabi på torskestimlene. Rull noritangen forsiktig sammen ved hjelp av bambusmatten, og del hver rull i 8 like store biter.
  4. Rør sammen eggeplomme og sennep, og spe så med litt rapsolje om gangen til det blir en jevn, tykk majones. Hardkok egg, fjern skallet og hakk i små terninger. Finhakk sylteagurk, kapers, koriander og chili, og bland i majonesen sammen med egg. Rør inn chilipasta og saften av sitron. Smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn crème fraîche.
  5. Server maki sushi med majonesen som dipp..