Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Ovnsbakt torsk med bacon

Ovnsbakt torsk med bacon

Ingredienser

600 g torskefilet
600 g kokte kikerter
2 fedd hvitløk
1 ts malt spisskummen
1 ts malt paprikapulver
1 liten bunt gressløk
0,5 stk sitron
1 dl olivenolje (gjerne ekstra virgin)
2 skiver bacon
1 stk eple
salt
vann
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Ovnsstekt torsk med bacon og hummus er en rask og næringsrik middagsrett. Få resten av familien på kroken med denne ovnsbakte torskeretten – noe av det enkleste du kan lage, samtidig som det smaker fabelaktig.

  1. Ovnsstekt torsk med bacon og hummus er en rask og næringsrik middagsrett. Få resten av familien på kroken med denne ovnsbakte torskeretten – noe av det enkleste du kan lage, samtidig som det smaker fabelaktig.
  2. Begynn med hummus. Skyll kikerter og kjør med hvitløk, krydder, vann  og olivenolje til hummus i en blender. Smak til  med sitronsaft, salt og pepper.
  3. Del torsken i fire biter, krydre den med salt og pepper og legg fisk og bacon på en stekeplate. Bak i ovnen på 200 °C til fisken er gjennomstekt og baconet sprøtt, ca. 10-12 min.
  4. Skrell og skjær eplet i terninger og finhakk gressløk.  Anrett fisk, hummus, bacon, gressløk og epleterninger på fat og drypp over ekstra virgin olivenolje og server.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 180, protein 15g, karbohydrat 6g, fett 11g, mettet fett 1,5g, salt, 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.