Skrei med chorizo

Skrei med chorizo

Ingredienser

800 g skreifilet
5 ss salt
1 l vann
1 ss solsikkeolje
100 g chorizopølse
2 stilker persille
0,5 stk granateple
1 stk sitron

Potetmos

800 g poteter
2 dl melk
2 ss smør
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av skrei den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
  3. Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter.
  4. Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.
  5. Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.
  6. Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.
  7. Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
  8. Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.
  9. Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.
  10. Skrell potet og skjær i skiver.
  11. Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
  12. Smak til med salt og pepper.
  13. Server skreien med chorizoblandingen og potetmos.

Oppskrift fra