Stekt skrei med chorizo

Stekt skrei med chorizo

Ingredienser

800 g skreiloin med skinn
1 stk hvitløksfedd
2 ss smør
salt
pepper
solsikkeolje til steking

Ertepure

500 g erter, fryst
1 stk hvitløksfedd
1 ss smør
3 ss olivenolje
salt
pepper

Tilbehør

100 g bacon
50 g chorizo
12 stk mandelpoteter

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Skrei er kun tilgjengelig i januar-mars/april. Da vandrer den fra Barentshavet til norskekysten for å gyte. Når skreien kommer, bør du benytte sjansen og invitere til fest - for skrei er et festmåltid av høy kvalitet. Skreien kan tilberedes på mange måter, og er slett ikke så vanskelig som mange tror, tvert imot.

  1. Skjær skrei i serveringsstykker og dryss over salt. La ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk lett med tørkepapir. Stek skreistykkene i olje i ca. 3 minutter. Ha i skivet hvitløk og smør, og snu stykkene. Stek dem ferdig mens du øser hvitløkssmøret over, ca. 2 minutter.
  2. Kok erter møre i vann sammen med hakket hvitløk. Hell av kokevannet og mos med en stavmikser eller foodprosessor. Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper.
  3. Kok mandelpotetene. Skjær bacon og chorizo i terninger og stek i tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent. Server skreien på ertepure, mandelpoteter og bacon/chorizo sjy.