Torsk med hjemmelaget potet- og blomkålpuré, og tomat- og basilikumsaus

Torsk med hjemmelaget potet- og blomkålpuré, og tomat- og basilikumsaus

Ingredienser

Torsk

800 g torskefilet
litt olivenolje
salt
pepper

Potet- og blomkålpuré

1 stk blomkål
4 stk poteter
2 stk hvitløksfedd
1,5 ss margarin
2 ss lettrømme
salt
pepper
60 stk grønne bønner

Tomat- og basilikumsaus

20 stk cherrytomater
frisk basilikum
1,3 dl olivenolje
1 stk hvitløksfedd
10 stk sorte oliven
pinjekjerner
chili
salt
pepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En sunn og smaksrik middag.

  1. Sett ovnen på 160 grader. Krydre fisken med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Vent med å sette fisken i ovnen til du er ferdig med å lage potet- og blomkålpuré.
  2. Kok opp en stor gryte med vann, uten salt. Vask og skrell potetene, kutt dem i store biter og ha dem i det kokende vannet sammen med grovkuttet hvitløk. Del blomkålen i buketter og ha i vannet. Kok til både blomkål og poteter er myke. Hell av vannet, la det siste vannet dampe av, og mos poteter og blomkål med en stavmikser. Bland i margarin, salt og pepper, og smak til med lettrømme.
  3. Sett puréen til side, og sett fisken i ovnen. Fisken skal stå til den skiver seg, ca. 15 minutter. Kok bønnene i lettsaltet vann i 3-5 minutter til de er møre. Samtidig lager du tomat- og basilikumsausen.
  4. Skjær tomat i små terninger og hakk basilikum. Varm opp olje, og tilsett tomat, basilikum og finhakket hvitløk etter smak. Ha i oliven, og smak til med salt og pepper.
  5. For næringsinnhold, se www.lhl.no.

Oppskrift fra

Tips

Bytt ut poteten med blomkål for en grønnere middag.

Relaterte oppskrifter