Krydderkokte gråpærer

Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til andre typer frukt.
Krydderkokte gråpærer
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Smelt 150 gr sukker til karamell. Når karamellen er gyllen ha i vann, sukker, vaniljestang, stjerneanis og kanelstang, og varm opp.
  2. Skrell pærer, og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele stå i kjelen og småkoke/trekke i ca. 15 minutter, til pærene er glassaktige og gjennomkokte.
  3. Legg pærene i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake til glasset er helt fullt. Skru på lokket. Avkjøl, og oppbevar glassene mørkt og kaldt.
  4. Server gjerne pærene med is og friske bær, eller bruk dem i en god kake.