Aspargesbønner med bringebærdressing og hasselnøtter

En spennende og fargerik oppskrift på aspargesbønnesalat med en frisk bringebærdressing og et sprøtt dryss av ristede hasselnøtter. Sjekk underveis om bønnene er ferdig kokte og løft dem rett over i isvann slik at de bevarer sin sprøhet og fine farge.
Aspargesbønner med bringebærdressing og hasselnøtter

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Bringebærdressing

Slik gjør du

  1. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil).
  2. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, kanskje trenger de 30 sekunder til (de skal ikke kokes for mye, men heller ikke for lite).
  3. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
  4. Mos bringebærene og rør inn resten av ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt en skvett vann hvis dressingen virker veldig tykk.
  5. Finhakk rødløken og bland sammen bønner, rødløk og dressing. Dryss over hasselnøttene og server. Pynt gjerne med noen friske bringebær.