Aspargesbønnesalat med sitrondressing

Denne lille retten er nydelig i seg selv, men er også supert tilbehør til alt av stekt eller grillet kjøtt og fisk.
Aspargesbønnesalat med sitrondressing

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Husk å vaske sitronen godt i varmt vann og bruk kun det ytterste gule skallet. Bland gjerne inn en liten håndfull grovhakkede ristede hasselnøtter.

Slik gjør du

  1. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil). Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt.
  2. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønnfarge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
  3. Visp sammen creme fraiche, sjalottløk, gressløk, 1 ss sitronskall og 1 ts sitronsaft. Smak dressingen til med salt og pepper. Drypp dressingen over aspargesbønnene eller bland alt sammen. Pynt med friske urter, karse eller spirer og litt ekstra revet sitronskall.