Bakt søtpotet med ingefær og gressløksmør

Oppskrift på bakt søtpotet. Søtpoteten er sunn, har en sterk og fin farge og en sødmefylt smak.
Bakt søtpotet med ingefær og gressløksmør

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Bakt søtpotet med ingefær og gressløksmør

Slik gjør du

  1. Vask søtpotetene og stikk dem et par ganger med en gaffel. Legg aluminiumsfolie i en ildfast form, dryss over havsalt og legg søtpotetene over saltet. Bak på grill eller i ovn på 200 grader i cirka 45 minutter, til søtpotetene er helt møre. Dersom du bruker grillen trenger du ikke den ildfaste formen, kun aluminiumsfolie.
  2. Gressløksmør: Grovhakk en liten bunt med gressløk og bland det med romtemperert smør og revet ingefær, kjør i hurtigmikser eller bruk stavmikser. Bruk bakepapir eller plastfilm til å rulle smøret til en pølse, og sett i kjøleskapet.
  3. Server søtpotetene sammen med salt, pepper og gressløkssmøret.