Blomkål i karri og kokos

Blomkål i karri og kokos

Ingredienser

2 stk blomkål
1 stk stor rødløk
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili, renset for frø
1 ss revet eller finhakket frisk ingefær
1 ss indisk rød karri-pasta
1 boks kokosmelk
salt
frisk koriander og/eller mynte til pynt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv blomkål i karri og kokos, en ny fantastisk smakskombinasjon.

  1. Rens og skjær løken i tynne skiver. Finhakk chilien. Skrap skallet av ingefæren med en teskje. Riv (bruk den fineste siden av rivjernet) eller finhakk ingefær og hvitløk, og rens og del blomkålen i buketter.
  2. Varm oljen i en romslig stekepanne. Fres løk, hvitløk, ingefær og chili over middels varme, under stadig omrøring, til løken blir myk og gyllen.Tilsett karri-pasta og fres videre et lite minutt. Ha i blomkålbukettene og litt salt, rør alt godt sammen. Hell i kokosmelken.
  3. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i ca. 5 minutter til blomkålen er mør. Smak til med mer salt om nødvendig. Pynt med grovhakket frisk koriander og/eller mynteblader.