Cæsarsalat

Cæsarsalat

Ingredienser

2 stk romanosalat
2 stk kyllinglår grillet
revet parmesan
frisk basilikum
frisk gressløk
50 gr ristede pinjekjerner
2 stk eggeplommer
1 ts dijonsennep
2 stk hvitløksfedd
3 stk ansjosfileter
1 dl mild olivenolje
2 ss sitronsaft
Worcester sauce
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En deilig klassiker! Dressingen kan eventuelt kjøpes ferdig, da går middagen på null komma niks!

  1. Lag dressingen først: Finhakk hvitløk og ansjos, mos det gjerne sammen med en gaffel. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, hvitløk, parmesan og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle.
  2. Dressingen skal bli nesten like tykk som en majones. Smak til med noen dråper Worcester sauce, salt og pepper.
  3. Snitt salaten, men la noen blader være hele. Plukk kjøttet av kyllinglårene og del det i grove biter.
  4. Bland sammen salat, halvparten av dressingen, kyllingkjøtt, pinjekjerner og en håndfull revet parmesan. Avslutt med litt kvernet sort pepper og dryss over friske urter.
  5. Server resten av dressingen ved siden av.