Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie er eple- og sellerisuppe en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.
Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Eple- og sellerisuppe

Tips!

Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg eplebitene i en bolle med kaldt vann og litt sitronsaft for å hindre oksidasjon og misfarging.

Slik gjør du

  1. Lag eple- og sellerisuppe. Fres løk og stangselleri i en varm kjele med olje til det er blankt. Tilsett sellerirot, eple og timian, og fres videre i ca. 5 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.
  2. Hell på vann og ha i buljongterning. Kok suppen på middels varme til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
  3. Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser, eller i en food-prosessor. Smak til med salt og pepper.
  4. Brun små terninger av kylling i en stekepanne med margarin, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha i grovhakkede hasselnøtter og salvie. Hell suppen i dype skåler og topp med stekt kylling, hasselnøtter og salvie. Server med grovt rundstykke.