Ertestuing av tørkede grønne erter

Hjemmelaget ertestuing hører med til lutefisken, men er også kjempegodt til kjøttkaker. Denne oppskriften er enkel og veldig god.
Ertestuing av tørkede grønne erter

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. La ertene ligge i rikelig med vann natten over.
  2. Hell av bløtevannet og ha ertene over i en kasserolle. Fyll på med friskt vann til vannet står et par cm over ertene.
  3. Kok opp og fjern eventuelt skum som legger seg på toppen. Dekk kasserollen med et løstsittende «lokk» av aluminiumsfolie eller la et lokk ligge litt halvveis på. Kok ertene møre i ca. én time. Når ertene er møre har mye av vannet fordampet, men det skal fortsatt være noen centimeter med vann igjen.
  4. Tilsett smøret og kjør alt sammen med en stavmikser til en jevn men samtidig litt grov puré.
  5. Smak ertestuingen til med salt og kvernet pepper. Ønsker du en ekstra sødmefull ertesmak kan du tilsette en klype sukker.