Fylt paprika med fyldig tomatsaus

Søt paprika som fylles med kjøtt, ris, hvitløk og urter, er sunt og smaker kjempegodt!
Fylt paprika med fyldig tomatsaus

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

En magrere deig gjør retten litt sunnere, uten at det går utover smaken.

Slik gjør du

  1. Skjær av toppene og rens paprikaene for frø.
  2. Bland karbonadedeig, finhakket løk, hvitløk, ris og finhakket oregano i en bolle. Smak til med salt og pepper.
  3. Bruk en teskje og fyll paprikaene med blandingen. Det er viktig at de ikke fylles for mye. Da vil de sprekke under ovnsbakingen siden risen ekspanderer når den blir kokt.
  4. Kok opp grønnsaksbuljong med tomatpuré. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg de fylte paprikaene i en form sammen med båter av plommetomat. Dryss litt oregano over. Hell over buljongen og bak paprikaene i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
  6. Servér paprikaene toppet med et par skjeer yoghurt naturell, og grovt brød til å dyppe i sausen. En gresk salat med isbergsalat, tomater, rødløk, oliven og feta er perfekt ved siden av.