Grønne og hvite asparges med sprøtt dryss

Grønne og hvite asparges med sprøtt dryss

Ingredienser

1 bunt grønne asparges
1 bunt hvite asparges
2 dl brødsmuler
3 stk hvitløksfedd
4 ss smør
salt
pepper
olivenolje
kjørvel

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Pannestekte asparges med sprø hvitløksmuler er en enkel og kjempegod rett som passer fint på sommerens lunsjbord eller buffet. Siden den hvite aspargesen trenger litt lenger steketid enn den grønne, er det lurt å steke de hver for seg. Hvitløksmulene kan du forberede god tid i forveien slik at selve anretningen går unna på få sekunder.

  1. Skjær vekk de 2–3 nederste cm av aspargesen. Skrell de grønne fra midten og ned, og skrell de hvite fra der hvor «blomsten» slutter og ned.
  2. Stek brødsmulene gylne og sprø i smør over middels høy varme. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen og dryss over en klype salt. Hell smulene over i en liten bolle eller lignende så lenge.
  3. Stek aspargesen gyllen og mør over middels høy varme i en stor stekepanne med litt olje. Stek gjerne grønne og hvite hver for seg da den hvite trenger litt lengre steketid. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
  4. Legg aspargesen på et fat eller fordel dem på tallerkener. Dryss over sprø smuler og pynt med kjørvel.