Hjemmelaget fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter er mer lettvint enn du tror, og smaker deilig som tilbehør til både biff, kylling- og fiskeretter. Denne oppskriften på gratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne hakket chili for mer spicy smak.
Hjemmelaget fløtegratinerte poteter

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Visste du at ved å koke potetskivene i fløten før du setter de i ovnen, trenger de mindre steketid og du kan lettere smake til blandingen før du setter den inn.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200° C. Skrell poteter og finhakk hvitløk. Skjær potetene i tynne skiver, ca 3-5 mm.
  2. Smør en ildfastform, du trenger en som er ca. 20x30 cm.
  3. Legg ett lag med potetskiver i den smurte forma. Strø over halvparten av hvitløken, salt og pepper, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.
  4. Ha over ett nytt lag med potet, resten av hvitløken, salt og pepper. Avslutt med et lag potet og hell over resten av fløten.
  5. Stek i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter. Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.