Knutekålmos

Knutekålmos

Ingredienser

2 stk knutekål
0,5 dl fløte
1,5 ss smør
gressløk
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Knutekål har en mild og sødmefull smak som minner om både nepe og kålrot, og knutekålmos kan brukes på samme måte som du ville gjort med en annen rotmos. Rens og skjær knutekålen i jevne biter før du koker dem helt møre i vann. Hell av kokevannet og vær nøye med å dampe knutekålen tørr før du blander inn en fløteskvett og en god klatt smør, og moser det hele til ønsket konsistens.

  1. Skrell knutekålen og skjær den i jevne biter.
  2. Ha bitene over i en kjele, dekk med vann og tilsett en god klype salt. Kok knutekålen under lokk til den er helt mør, ca. 20–30 minutter.
  3. Hell av kokevannet og damp knutekålen tørr. Tilsett fløte og smør, og kjør alt til en mos med stavmikser (eller mos det hele med en potetstapper for en grovere konsistens).
  4. Smak mosen til med salt og pepper, og dryss over hakket gressløk ved servering.