Kremet blomkålsuppe med kylling og spekeskinke

Næringsrik og smakfull suppe. Oppskrift på kyllingsuppe av blomkål og spinat, med spekeskinke.
Kremet blomkålsuppe med kylling og spekeskinke

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Blomkål og spinat suppe med kylling og spekeskinke

Tips!

Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

Slik gjør du

  1. 1. Næringsrik og smakfull suppe. Del gjerne blomkål og spinat i to supper og server dem som en duo. Ha gjerne grovt brød til. Bruk kålrot, sellerirot, persillerot eller gulrøtter etter smak i mosen, kan også ersattes av søtpoteter.
  2. 2. Finhakk løk og hvitløk. Rens og skyll spinat. Del blomkål i små buketter og kok dem møre i vann, ca. 5 min.
  3. 3. Skjær kyllingfilet i skiver, krydre med salt og pepper, legg kyllingskivene og spekeskinke hver for seg på et stekebrett. Stek i ovnen 180 °C til kyllingen er gjennomstekt og skinken sprø, ca. 8-10 min.
  4. 4. Fres løk og hvitløk i olje, tilsett melk, fløte og kraft og kok opp. Tilsett spinat og blomkål, la koke ½ min. og kjør til puré i en blender. Smak til med muskat, salt og pepper. Anrett i skåler med kylling og skinke.
  5. 5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 60, protein 5g, karbohydrat 1g, fett 4g, derav mettet fett 1,4g, salt 0,6g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.