Lun salat med potet og spekeskinke

Lun salat med potet og spekeskinke

Ingredienser

200 g poteter
100 g asparges
60 g reddik
1 stk rødløk
60 g sukkererter
romanosalat
8 skiver spekeskinke

Dressing

1 stk hvitløk
1,5 dl Dijon sennep
1,5 dl hvitvinseddik
1,5 dl rapsolje
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Myke skiver av potet, salt spekeskinke og vakker, grønn salat og asparges. En deilig, lett salat. Hos MENY finner du et stort utvalg spekeskinker, både fra Norge, Italia og Spania. Velg for eksempel Santa Kristina til denne retten.

  1. Kok poteter til de er myke. Rens og skrell aspargesen og reddiken. Kok dem sammen med potetene de siste 3 minuttene. Legg rødløken og sukkerertene i gryten rett før du skal helle av vannet. Sett til side og avkjøl.
  2. Lag dressing. Skrell hvitløken og kjør den i en mixer sammen med sennep og hvitvinseddik. Spe så med oljen, sakte så det blir en ganske tykk majones. Smak til med salt og pepper.
  3. Riv romanosalaten i passende biter. Bland alle grønnsakene med dressingen og legg på et stort fat. Legg fine, tynne skiver av god spekeskinke på salaten.