Slik skreller du en avokado

Slik skreller du en avokado
Avokado har blitt mange nordmenns store favoritt tilbehør og det er ikke uten grunn! Den saftige frukten er sunn og god, en skikkelig superfrukt! Se vår guide til hvordan du skreller og kutter en avokado.

Avokado er en av de feteste grønnsakene, med 196 kcal per 100g. Fettet er godt for hjertet og kolesterolet. I tillegg inneholder avokado både fiber, proteiner, vitaminer, kalium og folat.

Avokado tips:

"Sjekk om avokadoen er moden ved å legge den i hånden og klemme forsiktig på den. Er den moden, gir den etter for trykk, mens overmoden avokado føles bløt."

" Er ikke avokadoen moden? Legg den i en pose sammen med et eple på kjøkkenbenken i et døgn."

Slik skreller og kutter du avokado:

Tips!

Avokado oksiderer (misfarges) i kontakt med luft, så et godt tips er å legge steinen i guacomolen. Da beholder du den flotte grønnfargen.