Posjerte egg og asparges

Hvit asparges er en delikatesse, og sammen med posjert egg og gravlaks blir denne en nydelig forrett eller sommerlig lunsj.
Posjerte egg og asparges

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Asparges

Posjerte egg

Varmt smør

Slik gjør du

  1. Kok opp sukker, salt og sitronsaft. Senk varmen og legg i aspargesen. La det koke på svak varme i ca 20 minutter.
  2. Bruk en bred kjele og fyll med vann så det dekker 10 cm av kjelen.
  3. Kok opp vann sammen med eddik og salt, senk deretter varmen.
  4. Knekk ett og ett egg i en øse og legg forsiktig egget i vannet.
  5. La det syde på svak varme i ca 4 minutter.
  6. Ta opp egget med en hullsleiv.
  7. Varm smør i en kjele og la det bli svakt brunt.
  8. Ta bort skummet på toppen av smøret.
  9. Hell smøret over i en ren kjele, uten at bunnfallet følger med.
  10. Tilsett 1 ts sitronsaft, samt litt salt og pepper.
  11. Dander asparges på en tallerken, hell over det varme smøret. Dryss frisk dill over gravlaksen og legg denne på tallerkenen med asparges og porsjert egg. Krydre med salt og pepper.