Potet- og sellerigrateng med hvitløk og parmesan

Potet- og sellerigrateng med hvitløk og parmesan

Ingredienser

500 gr poteter
500 gr sellerirot
1 stk pastinakk
2 dl fløte
2 dl melk
100 gr revet parmesan
2 fedd hvitløk
2 stilker frisk timian
salt og pepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Potetgrateng på en ny og smakfull måte

  1. Skrell og skjær alle grønnsakene i jevne, tynne skiver.
  2. Kok opp melk og fløte i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk og timian og smak fløtemelken godt til med salt og pepper. Bland inn grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10–15 minutter.
  3. Rør forsiktig av og til så det ikke fester seg i bunnen. Rør til slutt inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form.
  4. Dryss resten av osten på toppen og gratiner ved 180 oC i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er helt møre.