Ratatouille

Ratatouille

Ingredienser

Ratatouille

1 stk Rød paprika
1 stk Gul paprika
2 fedd Hvitløk
1 stk Squash
1 stk Aubergine
4 stk Tomater
Noen kvaster frisk timian
2 never Friske basilikumblader
0,5 dl Parmesan, revet
Balsamico
Salt
Kvernet pepper
Olivenolje

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Retten ratatouille er klassisk og fargerikt grønnsakstilbehør som kommer opprinnelig fra Provence i Frankrike. Kjempegodt som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta.

  1. 1. Flå tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær grønnsakene i pene, jevne biter eller terninger.
  2. 2. Varm oljen i en stor panne eller kjele. Stek løk, paprika og hvitløk gyllen og myk.
  3. 3. Hell det over på en tallerken så lenge mens du steker squash og aubergine i samme panne.
  4. 4. Ha løk og paprikablandingen tilbake i pannen og la det hele surre sammen i 10 minutter. Tilsett timian underveis.
  5. 5. Ha i tomater og basilikum rett før servering. Smak til med noen dråper balsamico, ev. revet parmesan, salt og pepper.