Spelt under regnbuen

Spelt under regnbuen

Ingredienser

230 g hele speltkorn
2 stk gulrøtter
1 stk søtpotet
1 stk pastinakk
2 stk sjalottløk
20 g margarin
5 dl grønnsaksbuljong
2 stk rød paprika
4 dl Alpro alternativ til matfløte
2 kvaster dill
6 kvaster gressløk
salt
sort pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En deilig vegetarisk og laktosefri rett, med grønnsaker i vakre farger og sunn spelt.

  1. Stek paprikaene i ovnen under grillelement i 10-15 minutter, til skinnet er forkullet og bobler på alle sider. Dekk til paprikaene med plast inntil de er kjølige nok til å håndtere.
  2. Skrell dem og fjern frø/kjerne. Skjær kjøttet i terninger. Ha paprika, Alpro alternativ til matfløte og friske urter i en blender og kjør til en glatt pure. Krydre med salt og pepper.
  3. Forvarm ovnen til 160 grader. Bløtlegg speltkornene i kaldt vann i 30 min.
  4. Skrell grønnsakene og skjær dem i fine biter. Plasser grønnsakene i en ildfast form og hell 2 dl buljong over. Krydre med salt og pepper og stek i 20 min.
  5. Skrell og hakk sjalottløk. Varm margarin i en kjele over lav varme. Ha i sjalottløk og fres i 8 min. under omrøring. Ha i speltkornene og 3 dl buljong. Dekk til og la det småkoke på lav varme i 15 min.
  6. Form speltblandingen til små serveringsstykker ved hjelp av små kakeformer. Trykk ned med baksiden av en skje. Topp speltbunnene med grønnsakscarpaccio. Løft forsiktig av kakeformene. Dander sausen rundt på tallerkenen.