Squash- og spinatsalat

Squash- og spinatsalat

Ingredienser

1 stk gul squash
1 stk grønn squash
65 g babyspinat
mild olivenolje
2 håndfuller friske urter

Dressing

0,5 stk sitron
5 ss olivenolje
0,5 stk rød chili
1 stk hvitløksfedd
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Lun grillet squash- og spinatsalat med mynte og basilikum. En salat som passer godt som tilbehør til grillet fisk eller lyst kjøtt.

  1. Visp sammen sitronsaft, olivenolje, chili og hvitløk. Smak dressingen til med salt og pepper.
  2. Skjær squashen i tynne bånd. Bruk for eksempel en ostehøvel eller en bred grønnsaksskreller. Stek squashen raskt i en stor varm stekepanne med litt olje. Stek i flere omganger og kun til squashen mykner. Hell alt over i en bolle. Fres til slutt spinaten under omrøring til den begynner å klappe sammen.
  3. Bland squash, spinat, grovhakkede urter og dressingen lett sammen og legg den lune salaten over på et fat. Serveres straks.