Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Stekt blomkål med rødløk, rosiner og ingefær

Stekt blomkål med rødløk, rosiner og ingefær

Ingredienser

1 stk blomkål
1 stk rødløk
1,5 ss frisk ingefær
1 ss garam masala
50 g rosiner
4 ss pistasjkjerner
4 ss granateplekjerner
friske urter
yoghurt naturell
nøytral olje
salt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på veldig spennende blomkålrett med masse smak! Stekt blomkål med rødløk, rosiner og ingefær passer som tilbehør eller en smakfull vegetarrett alene.

  1. Rens og del blomkålen i små buketter. Skjær rødløken i tynne skiver. Bland blomkål, rødløk, ingefær og garam masala i en passende ildfast form.
  2. Drypp over litt olje, dryss over en god klype salt og vend alt godt sammen.
  3. Stek blomkålblandingen i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Bland til slutt inn nøtter, urter, granateple og rosiner (gi rosinene et raskt opphold i kokende vann, da blir de ekstra saftige og myke). Dryss over litt ekstra garam masala og server med yoghurt.