Stekt rosenkål med rosiner, chili og ingefær

Stekt rosenkål med rosiner, chili og ingefær

Ingredienser

400 gr fersk rosenkål
50 gr rosiner, lyse og mørke
1 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
2 ts finrevet, fersk ingefær
2 ts sesamolje
0,5 dl hakket bladpersille
salt
olje til steking

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Lett

Rosenkål er like godt til ribbe og kalkun som til fugl og fisk.

  1. Legg rosinene i bløt i varmt vann slik at de blir myke og saftige.
  2. Rens rosenkålen for eventuelle mindre pene blader. Bruk en skarp liten kniv og skjær vekk den nederste delen av stilkfestet. Dra bladene fra hverandre, eller finsnitt hele rosenkålen.
  3. Stek rosenkålen raskt i en stor varm stekepanne eller wok under stadig omrøring. Tilsett chili, ingefær og hvitløk underveis i stekingen og smak til med salt og sesamolje
  4. Bland til slutt inn rosiner og persille eller koriander.